miercuri, 5 august 2009

Lawrence Ellison

Lawrence Ellison, al patrulea cel mai bogat om al planetei, este şi co-infiinţatorul Oracle Corporation, cea mai mare companie software din lume. În prezent, conform clasamentului Forbes, el ocupă locul patru dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei, şi locul trei din SUA, cu o avere estimată la 22 miliarde de dolari.
În anii '70 el a lucrat pentru Ampex Corporation.Unul din proiectele sale a fost o bază de date pentru CIA, care a fost denumită "Oracle". Afondat compania Oracle in 1977, în care a investit 2000$ din banii proprii, şi a denumit firma Software Development Laboratories (SDL). În 1979 a fost schimat numele companiei în Relational Software Inc.,iar mai tîrziu a fost schimbată în "Oracle", după baza de date Oracle pe care a creat-o. Lawrence a auzit despre data de baze IBM System R, creată de IBM care avea la bază teorii de coduri, şi a vrut să o facă compatibilă cu aceasta, însă cei de la IBM au refuzat să se împartă cu sistemul dat. În 1990 Oracle a fost în prag de faliment, din cauza multor greşeli în ceea ce priveşte marketing-ul companiei, însă totuşi a reuşit să iasă la suprafaţă şi să-şi ia din nou avîntul. În aprilie 2009 Oracle a anunţat preluarea Sun Microsystems, după prelungirea războiului cu IBM şi Hewlett-Packard.
În prezent averea lui Lawrence Ellison este estimată la 22 miliarde de dolari, el este cunoscut printr-un stil de viaţă extravagant, deţinînd un număr semnificativ de automobile exotice, cum ar fi Audi R8 şi McLaren F1. Dar favorita lui este Acura NSX. De asemenea deţine un avion personal, proprietate estimată la 200 milioane de dolari, creată după o arhitectură feudală japoneză. În 2004 şi 2005 Ellison a cheltuit 180 milioane de dolari pentru a cupăra 12 proprietăţi în Malibu, California.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Blog din Moldova