vineri, 21 august 2009

Sharp

In 1912 fondatorul Tokuji Hayakawa a fost premiat pentru inventia sa "Tokubijo" . In septembrie 15 acesta a pus bazele unui mic magazin in Tokyo. Compania a inceput cu 3 angajati si un capital initial de mai putin de 50 yeni.

In 1915 domnul Hayakawa a continuat cercetaril si a imbunatatit tehnicile pentru o masina de scris, proiect care ulterior a fost abandonat. Tot in acest an el a inventat un stilou cu numele "Ever-Sharp Pencil" care s-a bucurat de un succes enorm. Numele actual al companiei provine de la acest produs.
In mai 1935 structura companiei a fost modificata pentru a devenii o corporatie ' joint-stock ' sub numele de Hayakawa Metal Works Institute Co.

In 1959 Sharp devine un producator pentru intreaga gama de electronice. Sharp intodeauna a utilizat cele mai avansate sisteme existente. Noua hala de productie din Yao Plant nu face exceptie, aici s-au produs multe modele de succes.
In 1964-1966 Sharp produce primul calculator electronic din lume.
In 1971 Sharp extinde productia sa la produsele Office. In aceasta perioada a fost lasat televizorul color cu tub Linitron.
In 1976-78 Sharp lanseaza productia "New Lifestyle", pe masura ce procesul de cumparare era mai afluent prioritatile cumparatorilor s-au schimbat: acestia isi doreau noi forme si noi culori cu caracteristici inovative si practice. Sharp a atincipat aceste noi tendinte si a dezvoltat noi produse.
In 1987 numele Sharp devine indisolubil legat de televizoarele LCD. Compania a creat un modulul TFT LCD care avea 92.160 de pixeli si la incorporat in televizorul LCD Crystaltron.
In 1999 Sharp lanseaza prima camera video care utilizeaza compresia MPEG-4 a fost lansata in Japonia, America si Europa simultan, aceasta permite transmisia clipurilor video pe internet.
In 2001 Sharp lanseaza Aquos televizorul LCD al secolului 21.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

 
Blog din Moldova